perjantai 20. tammikuuta 2017

Juoksukilpailut

Ajattelin tulla tänne kirjoittamaan juoksukilpailuista ja niihin treenaamisesta. Vuoden ensimmäinen kilpailuni on toukokuussa ja viimeinen lokakuussa. Juoksen tänä vuonna kaksi 6-7km kisaa, 1-2 10km kisaa ja 1-2 puolimaratonia. Eli en kovin montaa kilpailua, mutta varsinkin puolimaraton kisasta palautuminenkin vie aikaa. Lisäksi minulla on synnynnäinen rakenne vika toisessa jalassa, joten se pitää ottaa huomioon treenatessa. Viime keväänä treenasin liikaa ja jalka oli monta viikkoa kipeänä. Tämä yhdistettynä liian vähäiseen syömiseen johti siihen, että viime vuonna pystyin juoksemaan yhdessä ainoassa juoksutapahtumassa. Tänä vuonna olen päättänyt, että vaikka treenaan tosissaan ja yritän parhaani en silti mene liiallisuuksiin liikunnan ja treenamisen kanssa. Olen myös päättänyt, että syön kunnolla, vaikka se ahdistaisi kuinka paljon tahansa.

Tällä hetkellä käyn kuntosalilla treenaamassa melkein joka päivä, joskus käyn salilla kaksi kertaa päivässä. Olen huomannut, että fyysisen kunnon kohenemisen lisäksi se myös vähentää ahdistusta. Puolimaraton on oikeastaan kilpailu, jota eniten jännitän. Tiedän sen matkan jaksavani, mutta ajatuksissa se tuntuu pitkältä matkalta. Lisäksi en ole täysin tyytyväinen aikaani vaan haluan parantaa sitä. Toisaalta aikojen parantaminen kuuluu kilpajuoksemiseen. Juoksu lenkkini ovat yleensä 5-21km mittaisia. Lisäksi treeniin kuuluu kuntopyörä, crosstrainer, soutulaite ja lihaskunnon tekeminen.

Talvisin juokseminen tapahtuu pääsääntöisesti juoksumatolla. Odotan jo, että lumet sulaisivat ja pääsisin paremmin uloskin treenaamaan. Puolimaratonin juokseminen juoksumatolla on välillä vähän tylsää puuhaa, vaikka juoksemisesta pidänkin. Tällä hetkellä on useamman viikon treenit menneet hyvin. Jalat eivät ole olleet kipeänä ja olen jaksanut juosta juoksuohjelmani mukaan. Kun lumet sulavat pyöräilen myös enemmän. Yleensä teen n. 30-60km pyörälenkkejä, mutta kuntopyörällä siihen ei riitä kiinnostus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti